Руло по италиански

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
4-5 с. л. зехтин
2 ч. л. риган
бял пипер и сол на вкус
пармезан за поръсване
печени червени чушки за гарниране
3 яйца
20 листа босилек


Начин на приготвяне:
1
Руло по италиански
Яйцата се сваряват, охлаждат се и се обелват.
2
Руло по италиански 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина. След няколко минути се прибавя нарязаният наситно чесън.
3
Руло по италиански 3
Каймата се овкусява с риган, сол и бял пипер. Чупи се яйцето, прибавят се запържените лук и чесън и се омесва.
4
Руло по италиански 4
Разстила се върху навлажнена кухненска кърпа във формата на правоъгълник с дебелина 2-3 см.
5
Руло по италиански 5
Върху каймата се подреждат два реда листа от босилек и върху единия се слагат трите цели яйца.
6
Руло по италиански 6
Каймата се навива на руло с помощта на кърпата и краищата се притискат леко, така че да се "запечатат".
7
Руло по италиански 7
Рулото се прехвърля в тава за печене, полива се с малко зехтин и се поръсва с настърган пармезан.
8
Руло по италиански 8
Пече се 45 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Рулото се сервира нарязано на филийки и гарнирано с ивици печена чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: