“Енсалада де ноче буена"

Мексиканска коледна салата
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2011
“Енсалада де ноче буена\
 
Необходими продукти:
1/2 салата “Айсберг”
2 глави червено цвекло
2 ябълки
2 портокала
2 банана
1 ч. ч. нарязан на кубчета ананас
1/2 ч. ч. фъстъци
оцет за сваряване

за дресинга:
1/4 ч. ч. зехтин
3 с. л. сок от портокал
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. пресен кориандър
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
“Енсалада де ноче буена\

Цвеклото се сварява с малко оцет и се нарязва на жулиен.


2
“Енсалада де ноче буена\

Портокалите се филетират, като отделения сок се запазва.


3
“Енсалада де ноче буена\

Ябълките се обелват и се нарязват на полумесеци. Бананът се нарязва на шайби.


4
“Енсалада де ноче буена\

Зехтинът се смесва с портокаловия сок, киселото мляко, солта и наситнения кориандър.


5
“Енсалада де ноче буена\

На дъното на купа за сервиране се слага накъсан айсберг, след това цвеклото и върху него плодовете.


6
“Енсалада де ноче буена\

Отгоре се сипват фъстъците и се залива с дресинга.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: