Салата "Фен"

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2004
Салата
 
Необходими продукти:
200–250 г салата “Айсберг”
1 червена салата
150–200 г червено зеле
1–2 шепи киселец
2 домата
1 авокадо
синьо сирене за декорация
100–120 г пилешки гърди
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. соев сос
1 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. сос „Уорчестър”
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. сол
1 к. ч. зехтин
3 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Салата
Пилешките гърди се поръсват със солта и черния пипер, поливат се с лимоновия сок, соевия сос и зехтина и оставят да престоят в маринатата. Месото се пече в сух тефлонов грил тиган от двете страни и се нарязва на филийки.
2
Салата
Отделят се листата на салатата “Айсберг” и на червената салата, престояват 5 минути в студена вода и се подсушават.
3
Салата
Червеното зеле и киселецът се нарязват на тънки ивици, червената салата се накъсва и се поставят в салатиера. Доматите се режат на кубчета, авокадото се разполовява и от сърцевината му се отрязват ромбчета. Добавят се при останалите зеленчуци заедно с нарязаната салата “Айсберг” и всичко се разбърква.
4
Салата
Всички продукти, предвидени за дресинга, се слагат в подходящ съд и се пасират.
5
Салата
Салатата се сервира, като всяка порция се декорира със синьо сирене и филийки месо и се полива с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Направих я без авокадо и синьо сирене ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: