Салата от спанак с печени манатарки и патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2010
Салата от спанак с печени манатарки и патладжан
 
Необходими продукти:
250 г спанак
1 ч. л. сол
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сух босилек
сокът от 1 лимон
9 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 скилидки чесън
30–40 мл oлио
100 г маслини „Каламон“
150 г сирене
200 г манатарки (40 г сушени)
4 домата
2 патладжана (400 г)
1/4 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Салата от спанак с печени манатарки и патладжан
От измития и почистен спанак се отделят най-крехките листа и от сърцевината им се отстраняват дръжките. След това се подсушават с кърпа и се накъсват в купа.
2
Салата от спанак с печени манатарки и патладжан 2
Патладжаните се режат под лек наклон на филийки и се пекат в намаслен грил тиган от двете страни.
3
Салата от спанак с печени манатарки и патладжан 2
Доматите се почистват от семето, нарязват се на ивици и се запичат за не повече от 30 секунди в същия тиган. Слагат се нарязаните на едри ивици манатарки, напръскват се с олио и се пекат за 4–5 минути от всяка страна.
4
Салата от спанак с печени манатарки и патладжан 2
Изпечените зеленчуци се слагат при спанака и се разбъркват.
5
Салата от спанак с печени манатарки и патладжан 5
Накълцаните скилидки чесън и останалите продукти за дресинга се смесват в купичка и се бърка с телена бъркалка до хомогенизиране.
6
Салата от спанак с печени манатарки и патладжан 5
Салатата се залива с дресинга, поръсва се с натрошеното сирене и се декорира с маслините.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: