Салата с дресинг „Зелена богиня“

Дресингът „Зелена богиня“ е създаден от главния готвач в „Palace Hotel“ в Сан Франциско през 20-те години на 20. век. За първи път е направен в чест на актьора Джордж Арлис, който играел във филм, наречен „Зелена богиня“.
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Салата с дресинг „Зелена богиня“
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
1 ч. л. естрагон
2 с. л. ябълков оцет
2–3 стръка магданоз
3 филета аншоа
2 стръка пресен лук (зелената част)
200 г майонеза
200–250 г замразени броколи
1 консерва царевица
2 домата
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Дресингът се приготвя, като естрагонът се накисва в оцета и престоява поне 5 минути. Наситнената зелена част на лука и магданозът, нарязан наситно, се смесват с майонезата. Добавят се естрагоновият оцет и наситнените филета аншоа. Посолява се и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
2
Зелената салата се измива добре и се подсушава. Накъсва се и се разпределя в порции. Разпределят се царевицата, почистените от семето и нарязани на ивички домати и розичките броколи. Полива се с дресинга и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: