Салата с хрупкави пилешки филета и винегрет от личи

Дата: 18.03.2010
Източник: Бон Апети
Салата с хрупкави пилешки филета и винегрет от личи
 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1 ч. л. канела
100 мл оризов оцет (ябълков)
100 мл зехтин
100 г личи или сок от личи (100 мл)
сол и черен пипер на вкус
100 мл зехтин
100 г горчица
2 червени чушки
1/2 салата “Айсберг”
1/2 червена салата
1/2 къдрава салата
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Продуктите за винегрета се смесват в купа и се оставят в хладилник за около час.
2
Пилешкото филе се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с горчицата и зехтина, след което се изпича на тефлонов тиган. Нарязва се на жулиен и се оставя да изстине.
3
Салатите се измиват и листата се накъсват. По принцип повечето зелени салати не се режат, за да не загубят свежестта си.
4
Салатата се овкусява с винегрета и се поставя в подходяща чиния или голяма купа (зависи от повода). Накрая червените чушки се нарязват на лентички и салатата се поднася, като върху нея се слагат пилешкото месо и лентичките чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта