Салата от тиквички с мариновани топчета от кисело мляко

Изпечени на грил, мариновани тиквички и топчета от цедено кисело мляко, овкусени с ароматно олио
Източник: Бон Апети
Дата: 31.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г цедено кисело мляко
200 г сирене
1–2 с. л. галета
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. самардала
1 щипка смлян кимион
200 мл олио
1 червена чушка
1/2 глава лук
50 г кайзер пастърма
2 тиквички
2 домата
5–6 листа пресен босилек
балсамов оцет на вкус
4 стръка копър
сокът от 1 лимон
5 с. л. зехтин
1 ч. л настъргана лимонова кора
1 ч. л. сол
1 щипка копърово семе
лют пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата от тиквички с мариновани топчета от кисело мляко
Цеденото мляко се смесва с настърганото сирене, подправя се с кимиона, червения пипер и самардалата и се разбърква. Сгъстява се с галетата и се оставя да престои, докато галетата поеме излишната течност.
2
Салата от тиквички с мариновани топчета от кисело мляко 2
Ароматното олио се приготвя, като чушката се реже наедро и се запържва в предварително загрятото олио. Добавя се нарязаният на шайби лук и се пържи до златистo. Съдът се сваля от котлона и зеленчуците се оставят да се охладят. Олиото се прецежда.
3
Салата от тиквички с мариновани топчета от кисело мляко 3
Тиквичките се нарязват на колелца и се запичат върху леко намазнен тиган по 2–3 минути от всяка страна.
4
Салата от тиквички с мариновани топчета от кисело мляко 4
Копърът се наситнява, слага се в купа заедно с останалите съставки за маринатата и се разбива. Запечените тиквички се изсипват в получената еднородна смес и се оставят да престоят 25-30 минути.
5
Салата от тиквички с мариновани топчета от кисело мляко 5
С помощта на лъжици от млечната смес се оформят малки топчета, слагат се в ароматното олио и се оставят в хладилник за няколко часа.
6
Салата от тиквички с мариновани топчета от кисело мляко 6
В чиния, във формата на венец, се подреждат тиквички и тънки резени домати, като се редуват, и се поръсват с наситнения босилек. До зеленчуците се поставят млечните топчета, поливат се с балсамов оцет и с ароматно олио и се поръсват с нарязаната на тесни ивици пастърма.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: