Салата „Прошуто“

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2009
Салата „Прошуто“
 
Необходими продукти:
100 г „Пармезан”
40 г кашкавал
50 г прошуто
50 г салата „Айсберг“
50 г рукула
30 г тиквички
20 г селари
25 г червени чушки
25 г жълти чушки
20 г сушени домати
5 г каперси
10 г маслини
чери доматчета и див лук за украса
25 мл сос „Винегрет“
25 мл сос „Салатфикс“


Начин на приготвяне:
1
Кашкавалът и пармезанът се настъргват и се омесват добре. Сместа се поставя в тиган за палачинки или върху силиконово килимче. Пече се от едната страна. Топлата смес се поставя върху съд, чиято форма трябва да приеме пармезановата кошничка, и се оставя да изстине.
2
Чушките и тиквичките, нарязани наедро, се пекат на грил. Салатата и рукулата се накъсват в купа. Прибавят се маслините, селарито, сушените домати и каперсите, опечените чушки и тиквички. Сместа се обърква добре със сосовете и се сипва в пармезановата кошничка.
3
Отгоре се поставя нарязаното прошуто и салатата се украсява с чери доматчета и див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: