Салата от желиран с агар доматен сок и „Моцарела“

Дата: 08.09.2009
Източник: Бон Апети
Салата от желиран с агар доматен сок и „Моцарела“
 
Необходими продукти:
8 меки домата
1/2 с. л. пудра захар
1 с. л. зехтин
2–3 листа босилек
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
листа босилек или магданоз за украса
1 с. л. агар
500 г „Моцарела“
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1

Доматите се измиват и се режат на кубчета. Поставят се във фина цедка или в марля, за да се отцеди сокът от тях. Агарът се разтваря според упътването на опаковката и се смесва със сока от доматите. Получената смес може да се овкуси по желание със сол и пипер или различни подправки, след което се сипва в плитък съд. Оставя се в хладилник и след като се желира, се оформят кръгчета с помощта на метален ринг или гърлото на чаша.

2

Салатата се оформя като се редят шайба от доматеното желе, върху нея – шайба „Моцарела“ и реденето се повтаря, като най-отгоре се завършва с доматеното желе.

3

Дресингът се приготвя, като продуктите се смесят и се пасират. Салатата се залива с получения дресинг или при сервирането сосът може да се поднесе отделно в сосиера и да се овкуси непосредствено преди консумация.

4

Украсява се с листа босилек или магданоз. Тя може да се допълни с кубчета или други форми от останалия изрязан желиран доматен сок.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта