Салата с фенел и репички

Пролетна салата с фенел с лек кисел привкус от крехки листа на репички и лимонов винегрет със зехтин
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 фенел (250 г)
2 връзки репички
зелената част на 2 стръка лук
4 стръка копър
5 с. л. зехтин
1 с. л. сол
1 ч. л. настъргана лимонова кора
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Салата с фенел и репички
Главата фенел (или "резене" в някои краища на България) се разрязва на половини, след това – на фини ивици и се слага в купа. Репичките, листата им и зелената част на лука се нарязват наситно и се добавят към фенела.
2
Салата с фенел и репички 2
Настърганата лимонова кора и нарязаният наситно копър се поставят в купа и се заливат с лимоновия сок. Оставят се да престоят няколко минути. След това се налива зехтинът, посолява се и се разбърква добре.
3
Салата с фенел и репички 3
Салатата се залива с приготвения дресинг. Консумира се веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: