Салата с телешко, картофи и зелен фасул

Сварено телешко, зелен фасул, картофи и кисели краставички, овкусени с пикантен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2007
Салата с телешко, картофи и зелен фасул
 
Необходими продукти:
500 г картофи
1 дафинов лист
1 глава лук
10-12 зърна черен пипер
6 кисели краставички
300 г телешко от бут
300-400 г замразен зелен фасул

за дресинга:
1/2 глава лук
1 к. ч. олио
3 с. л. оцет
1 с. л. горчица
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с телешко, картофи и зелен фасул
Месото и необелената глава лук се слагат в тенджера, добавят се зърна черен пипер, сол и дафинов лист и се вари под налягане 25 минути.
2
Салата с телешко, картофи и зелен фасул 2
Картофите се обелват, нарязват се на колелца и се прибавят към свареното месо.
3
Салата с телешко, картофи и зелен фасул 3
Сипва се зеленият фасул и продуктите се варят още 5 минути.
4
Салата с телешко, картофи и зелен фасул 4
Лукът, горчицата, олиото и оцетът за дресинга се слагат в блендер, поръсват се със сол, захар и сух копър и се пюрират до получаване на еднородна смес.
5
Салата с телешко, картофи и зелен фасул 5
Киселите краставички се нарязват на колелца и се разбъркват със сварените и отцедени от водата продукти (лукът се отстранява).
6
Салата с телешко, картофи и зелен фасул 6
Салатата се сервира в подходяща чиния и се полива с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: