Салата "Триколи"

Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2003
Салата
 
Необходими продукти:
1/2 кг зелен фасул
1/2 кг червено цвекло
3–4 моркова
1 ч. л. копър
пера зелен лук за декорация
1 с. л. горчица
2 скилидки чесън
6 с. л. олио
2 с. л. малинов оцет
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата
Фасулът се измива, почиства се от конците и всяка шушулка се нарязва на по 3–4 парчета. Вари се без капак в подсолена вода около 15 минути, по желание се слага резен лимон. Свареният фасул се изцежда, охлажда се и се разбърква заедно с настърганите моркови и цвекло.
2
Салата
Чесънът се счуква, смесва се с всички останали продукти за дресинга и се разбърква добре. С готовия дресинг се залива салатата и се разбърква.
3
Салата
Салатата се консумира охладена, като непосредствено преди сервиране всяка порция се поръсва с накълцан копър и пера зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: