Сарма кебап по селски

Дата: 27.12.2004
Източник: Бон Апети
Сарма кебап по селски
 
Необходими продукти:
500 г свински гърди
1 щипка сол
1 ч. л. чубрица
3-4 с. л. червено вино
1 щипка кимион
5 с. л. олио
4-5 стръка магданоз
1 1/2 глава лук
2 стерилизирани домата
4 големи листа кисело зеле
200-250 г стерилизирани печурки
100 г пушена сланина
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сарма кебап по селскиМесото се обезкостява, нарязва се на дребни късове и се маринова в червено вино, чубрица, черен пипер и сол поне за 20 минути.
2
Сарма кебап по селски 2Лукът се нарязва наедро и се карамелизира за 5-10 минути в предварително загрято олио. Силата на котлона се увеличава и се добавя месото. Леко се запържва, след което се задушава 10-15 минути под капак. Добавят се доматите, наситненият магданоз, поръсва се с кимион и сол. Разбърква се.
3
Сарма кебап по селски 3Кочанчето на зелевите листа се отстранява.
4
Сарма кебап по селски 4Сармите се увиват, като във всяка се слага по малко от гъбите и от месото. В подходящ съд се разпределят тънки ивици сланина. Върху всяка се поставя по една сарма. Наливат се равни количества зелев сок и вода, като течността трябва да стигне до средата на сармите. Пече се около час в предварително загрята до 150-160 градуса фурна, под капак. Към края сармите могат да се поръсят с червен пипер и да се запекат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта