Домашен суджук

Дата: 17.12.2004
Източник: Бон Апети
Домашен суджук
 
Необходими продукти:
3 1/2 кг кайма от телешки шол
10 г чубрица
15 г черен пипер
45 г червен пипер
55 г кимион
220 г сол
тънки свински черва
3 кг кайма от свински бут
3 1/2 кг кайма от свинско гръдно месо
10 г селитра
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен суджукТрите вида кайма се смесват. (Преди мелене месата трябва да престоят една нощ на хладно.) Подправя се със солта, червения пипер, кимиона, чубрицата, селитрата. Оставя се да престои няколко часа в хладилник.
2
Домашен суджук 2Червата се почистват добре. Нанизват се на специална приставка на месомелачката и след като месото се вкара, двата края се връзват.
3
Домашен суджук 3Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 2-3 дни леко се разточва с точилка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Bozhikova се регистрира в сайта.
Bahri Ahmedov се регистрира в сайта.
е се регистрира в сайта.
Ivan Soitarov се регистрира в сайта.
Marina Zhelyazkova коментира рецептата Кюфтета от просо
Кремена коментира рецептата Адана кебап
Lilyana. се регистрира в сайта.
Lilia Alexandrova коментира рецептата Пилешка пита с фиде
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта