Домашен суджук

Дата: 17.12.2004
Източник: Бон Апети
Домашен суджук
 
Необходими продукти:
3 1/2 кг кайма от телешки шол
10 г чубрица
15 г черен пипер
45 г червен пипер
55 г кимион
220 г сол
тънки свински черва
3 кг кайма от свински бут
3 1/2 кг кайма от свинско гръдно месо
10 г селитра
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен суджукТрите вида кайма се смесват. (Преди мелене месата трябва да престоят една нощ на хладно.) Подправя се със солта, червения пипер, кимиона, чубрицата, селитрата. Оставя се да престои няколко часа в хладилник.
2
Домашен суджук 2Червата се почистват добре. Нанизват се на специална приставка на месомелачката и след като месото се вкара, двата края се връзват.
3
Домашен суджук 3Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 2-3 дни леко се разточва с точилка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Надя Маслева се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Постни бананови мъфини
Лилия Талева коментира рецептата Свинска кавърма
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта