Шокрут

Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2004
Шокрут
 
Необходими продукти:
300-400 г кренвирши
300-400 г бахур
300-400 г варена наденица
300-400 г паприкована сланина
100 г пушена сланина
1 голяма глава кисело зеле
1 в. ч. вино “Ризлинг”
4-5 зрънца карамфил
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 дафинов лист


Начин на приготвяне:
1
Шокрут
Пушената сланина се реже на малки парчета. Изсипва се в дълбока, добре загрята тенджера, добавя се нарязаният наедро лук.
2
Шокрут 2
Зелето се нарязва на тънки ивици и се слага в тенджерата. Добавят се наситненият чесън, нарязаните наедро бахур, наденица, кренвирши, паприкована сланина.
3
Шокрут 3
Ароматизира се с карамфила и дафиновия лист. Разбърква се. Налива се виното. Къкри около 1 час на тих огън под капак. Сервира се, като колбасите се гарнират с горчица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: