Никулденски шаран по македонски

Гост: Николина Чакърдъкова
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2004
Никулденски шаран по македонски
 
Необходими продукти:
1,5–2 кг шаран
100 г кашкавал
100 г орехови ядки
100 г стафиди
50 г масло
3 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус
300 мл бяло вино
подправки за риба на вкус
500 мл доматен сок
100 г маслини без костилки
1 връзка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаран по македонски
Шаранът престоява 2 часа в маринатата, след което гръбната му кост се изважда.
2
Никулденски шаран по македонски 2
Морковите се настъргват, лукът, магданозът и чесънът се наситняват. Маслото се разтопява в горещ тиган. За 1-2 минути се запържват лукът, морковите и чесънът. Добавят се орехите и стафидите, посолява се, поръсва се с магданоз и се запържва още 1-2 минути.
3
Никулденски шаран по македонски 3
Шаранът се пълни със запържените зеленчуци и отворът се зашива. Рибата се набрашнява, пече се около 30-40 минути в обилно намаслена тава в предварително загрята до умерена температура фурна.
4
Никулденски шаран по македонски 4
Сосът се приготвя, като доматеният сос, наситненият лук и маслините се запържват за 4-5 минути. Пет минути преди шаранът да се извади от фурната, около него се налива сосът и се оставя да се дозапече. След като се извади, шаранът се поръсва с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: