Печено свинско в собствен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 30.12.2004
Печено свинско в собствен сос
 
Необходими продукти:
1 свински врат
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
щипка черен пипер
2 големи глави лук
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка мащерка
сол
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. чубрица
1 глава лук
1 стрък праз
2 моркова
2 стръка целина
250-300 мл червено вино
4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1/2 ч. л. гранулиран чесън
пшеничен грис за овалване


Начин на приготвяне:
1
Печено свинско в собствен сос
Месото се обезкостява. Запържва се в тиган с олиото, така че да се зачерви от всички страни. Олиото се поръсва със сол, за да може солта да поеме отделената от месото вода.
2
Печено свинско в собствен сос 2
Нарязаните на едри парчета лук, моркови и целина се запържват при месото. След това се поливат с част от червеното вино и се пекат около 20 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна. Печенето продължава, като температурата се намалява на 150 градуса.
3
Печено свинско в собствен сос 3
През 15-20 минути се налива по 1 в. ч. от виното, като готовността на месото се проверява с шиш. (Изпечено е тогава, когато сокът, който изпуска, е бистър.)
4
Печено свинско в собствен сос 4
Месото периодично се изважда от фурната, полива се с другата част от виното и се добавят подправките. Последното вино се полива около 15 минути преди месото да е готово окончателно.
5
Печено свинско в собствен сос 5
Отделят се белтъците от жълтъците на яйцата. Белтъците се разбиват на сняг, към тях се прибавят бакпулверът и мащерката. В пшеничния грис се поставя солта, разбърква се.
6
Печено свинско в собствен сос 6
Лукът се нарязва на шайби, които внимателно се отделят една от друга. Всяка шайба се потапя последователно във вода, грис и белтъци. Пържи се в сгорещена мазнина до златисто.
7
Печено свинско в собствен сос 7
Изпеченото месо се изважда, а към продуктите от тавата се прибавя доматеното пюре. Всичко се претрива през цедка и се поставя в сосиера. Месото се сервира полято със соса и гарнирано с лучените кръгчета.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2014
Много вкусна се получи, ама ме заболя сърцето, що вино замина докато стане...
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ще го пробвам - затова го търся - омръзнаха ми пържоли. А и месото , да ви кажа, вече май не е месо - няма предишният мирис, сочност ...На хубаво месо би трябвало да се добави като вкус само сол и малко черен пипер ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: