Сарми с прясно зеле

Поднесени с ароматен сос – за още по-богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелка
500 г смляно месо от свински гърди
100 г бисерен ориз
80 мл олио
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус

за соса:
800 г домати (от консерва)
20 мл олио
1 глава лук
1 скилидка чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми с прясно зеле
Зелката се почиства от кочана и се вари в подсолена вода, заедно с дафиновия лист, докато листата поомекнат, без да се разпадат.
2
Сарми с прясно зеле 2
Лукът и чесънът за плънката се режат на ситно и се запържват в 30 мл от олиото.
3
Сарми с прясно зеле 3
Слага се смляното месо и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се образуват трохи.
4
Сарми с прясно зеле 4
Добавят се накълцаният магданоз, оризът и 200 мл вода. Оставя се водата да се абсорбира, овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
5
Сарми с прясно зеле 5
От големите зелеви листа и плънката се завиват сарми.
6
Сарми с прясно зеле 6
Останалото зеле се нарязва на ситно и се поставя на дъното на тенджера. Отгоре се подреждат сармите.
7
Сарми с прясно зеле 7
Наливат се 50 мл олио и 50 мл вода и се вари до готовност.
8
Сарми с прясно зеле 8
Лукът и чесънът за соса се запържват в олиото.
9
Сарми с прясно зеле 9
Добавят се доматите и се готвят около 10 минути, докато сосът леко се сгъсти.
10
Сарми с прясно зеле 10
След това се пасира и се посолява.
11
Сарми с прясно зеле 11
Сармите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: