Сарми с прясно зеле

Дата: 22.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелка
500 г смляно месо от свински гърди
100 г бисерен ориз
80 мл олио
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
за соса:
800 г домати (от консерва)
20 мл олио
1 глава лук
1 скилидка чесън
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми с прясно зелеЗелката се почиства от кочана и се вари в подсолена вода, заедно с дафиновия лист, докато листата поомекнат, без да се разпадат.
2
Сарми с прясно зеле 2Лукът и чесънът за плънката се режат на ситно и се запържват в 30 мл от олиото.
3
Сарми с прясно зеле 3Слага се смляното месо и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се образуват трохи.
4
Сарми с прясно зеле 4Добавят се накълцаният магданоз, оризът и 200 мл вода. Оставя се водата да се абсорбира, овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
5
Сарми с прясно зеле 5От големите зелеви листа и плънката се завиват сарми.
6
Сарми с прясно зеле 6Останалото зеле се нарязва на ситно и се поставя на дъното на тенджера. Отгоре се подреждат сармите.
7
Сарми с прясно зеле 7Наливат се 50 мл олио и 50 мл вода и се вари до готовност.
8
Сарми с прясно зеле 8Лукът и чесънът за соса се запържват в олиото.
9
Сарми с прясно зеле 9Добавят се доматите и се готвят около 10 минути, докато сосът леко се сгъсти.
10
Сарми с прясно зеле 10След това се пасира и се посолява.
11
Сарми с прясно зеле 11Сармите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта