Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад

Нежно, изкушаващо бижу
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
50 г пържени фъстъци
200 г захар
250 мл течна животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
30 мл ирландски крем ликьор
100 г шоколадов кувертюр


Начин на приготвяне:
1
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад
Карамелизирайте 50 г от захарта, сложете в нея накълцаните фъстъци.
2
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 2
Изсипете върху силиконов килим и охладете. След това накълцайте.
3
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 3
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
4
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 4
Разбийте жълтъците с половината захар, трябва да станат пухкави. Белтъците разбийте с останалата захар на сняг.
5
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 5
Смесете сметаната с бурбонската ванилова захар и разбийте.
6
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 6
Смесете жълтъците с ликьора и карамелените ядки, прибавете сметаната и белтъците и разбъркайте внимателно.
7
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 7
Разпределете десерта във формички. Поставете ги във фризер за 2-3 часа.
8
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 8
Разтопете шоколада на водна баня, прехвърлете го в пош.
9
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 9
Извадете замръзналия десерт внимателно от формите, поставете върху решетка.
10
Семифредо с карамелени фъстъци и шоколад 10
Залейте семифредото с шоколад. Поставете във фризер поне за 10 минути и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2021
Поздравления за чудесната и много вкусна рецепта на Лора и Стоян. Чудя се дали има някакъв пиниз, по който се вади семифредото от шоличките, при мен излиза трудно и доста се разпада, което не пречи, разбира се, да е вкусно. Благодаря за сполучливата рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2021
Здравейте, Радославе! Обикновено ползваме шоколадов кувертюр Йон . Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2021
Здравейте Лора и Стоян. Имам интерес към шоколада разтопен на водна баня, каква марка ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: