Шаран с пълнеж от чери домати

Лесна и лека на вкус рецепта
Източник: Христина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.12.2015
Шаран с пълнеж от чери домати
Шаран с пълнеж от чери домати
Шаран с пълнеж от чери домати
Шаран с пълнеж от чери домати
Шаран с пълнеж от чери домати
 
Необходими продукти:
1 шаран (около 1,6 кг)
1 червена чушка
250 г чери домати
1 глава лук
1 морков
70 мл олио
2 стръка пресен девесил (или 1 с. л. сух)
200 мл зеленчуков бульон
1 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Почистваме добре шарана от вътрешностите и люспите (при необходимост) и го измиваме.
2
Подправяме го със сол, черен пипер и олио отвътре и отвън.
3
Намазваме подходяща тава с олио, слагаме шарана и печем 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Докато шаранът се пече, в тенджера загряваме 50 мл олио и задушаваме последователно лука и морковите, нарязани на кубчета, чушката, нарязана на жулиен и чери доматите - цели или разполовени.
5
Подправяме със сол, черен пипер и девесил и готвим до омекване на зеленчуците.
6
Изваждаме шарана и го пълним с част от зеленчуците, а останалите слагаме около него в тавата.
7
Наливаме бульона, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем ястието 20-25 минути. След това отстраняваме фолиото и печем още 10 минути.


Съвет:
Поднасяме шарана със зеленчуците като гарнитура и с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: