Шарена салата с червен лук и телешки език

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Шарена салата с червен лук и телешки език
 
Необходими продукти:
1 глава червен лук
10 г краве масло
4–5 листа цикория за украса
30 г чери доматчета и див лук за украса
редуциран балсамов оцет на вкус
100 г телешки език
50 г авокадо
30 г селари
50 г сладки картофи
30 г червено цвекло
зехтин за пържене
сол на вкус
50 г майонеза
30 г цедено кисело мляко
10 г сладък чили сос
30 г маслини без костилки
20 г сушени домати
мед, зехтин, сол, тъмен балсамов оцет и мащерка на


Начин на приготвяне:
1
Главата лук се почиства и издълбава, за 1 минута се запечатва на грил тиган и се пече заедно с маслото 20 минути във фурна на 180 градуса.
2
Телешкият език се вари около 1 час в тенджера под налягане. Свареният език се обелва, докато е топъл, нарязва се на кубчета, посолява се и се запържва до златисто в малко зехтин.
3
Червеното цвекло и сладките картофи се сваряват, обелват се и се режат на кубчета. Останалите зеленчуци и авокадото се почистват и също се режат на кубчета или в друга форма по желание. Всички съставки за плънката се слагат в подходящ дълбок съд и се овкусяват с дресинга.
4
Маслините и сушените домати се накълцват наситно и се смесват с останалите съставки за майонезения сос. Печеният червен лук се пълни с плънката и се сервира, залят със соса. Украсява се с листа цикория и чери доматчета, покапва се малко редуциран балсамов оцет и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: