Баклава с орехи и шамфъстъци
Лора и Стоян
за кейка: 6 яйца 300 г захар 100 г брашно 300 г черен шоколад (кувертюр) 200 г краве масло 1 с. л. сух джинджифил 1 ч. л. канела масло и брашно за формите | за трохите: 50 г брашно 50 г белени лешници 30 г пудра захар 25 г краве масло (студено) 10 г бурбонска ванилова захар | за сладоледа: 250 г маскарпоне 200 мл животинска сметана 2 с. л. паста от лешници 100 г пудра захар 10 г бурбонска ванилова захар | за крушите: 500 г круши 50 г краве масло 50 г захар 50 мл перно |
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...