Бисквитена торта с домашен крем

Дата: 18.11.2018
Източник: Галя Илиева
ТИТЛА: Чирак
Бисквитена торта с домашен крем
 
Необходими продукти:
2 пакета бисквитиза крема:
1 пакетче краве масло
4 яйца
1 л прясно мляко
6-7 с. л. захар
5-6 с. л. брашно
настърганата кора от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Сложете 2/3 от млякото в тенджера на котлона. Прибавете захарта и маслото, и оставете да се сгрее. Прибавете към млякото настърганата лимонова кора.

2
В останалата част от млякото, разбъркайте яйцата и брашното, докато се получи хомогенна смес.

3
Когато захарта и маслото се разтопят в млякото на котлона, на тънка струя, добавете сместа с яйцата и брашното. Бъркайте енергично, за да се получи плътен крем, без бучки.

4
Когато кремът добие желаната гъстота, отстранете тенджерата от котлона. Към крема може да прибавите 1-2 с. л. какао (90%)

5
Тортата се сглобява, като се редуват ред бисквити с пласт крем. Декорира се по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта