Шоколадов кейк в портокал

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Шоколадов кейк в портокал
 
Необходими продукти:
6 портокала
125 г краве масло
200 г пудра захар
4 яйца
100 г шоколад
1 ч. ч. прясно мляко
320 г брашно
1 пакетче бакпулвер
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото се оставя да се размекне и се смесва със захарта. Разбива се с миксер до побеляване, като по време на бъркането се добавят един по един жълтъците.
2
След това се разбърква с лъжица и се слагат настърганият на едро ренде шоколад, брашното и бакпулверът. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци и се бърка леко до получаване на еднородна смес.
3
Портокалите се издълбават внимателно, увиват се във фолио и се пълнят с приготвената смес до средата. Пекат се в умерено загрята фурна до готовност и по желание се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта