Шоколадов мус

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Шоколадов мус
 
Необходими продукти:
6 яйца
150 г захар
300 мл сметана
250 г натурален шоколад
2 с. л. коняк
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. В отделен съд се разбива сметаната до сгъстяване и се добавят жълтъците, ванилията и конякът.
2
Шоколадът се начупва на малки парченца и се разтопява на водна баня. Отстранява се от огъня, леко се охлажда и се прибавя към сметаново-жълтъчната смес.
3
Белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят на малки порции към шоколадовата смес, като внимателно се бърка. Сместа се разпределя в подходящи съдове и се оставя да се охлади за около 4 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта