Крем карамел с грейпфрут

Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2010
Крем карамел с грейпфрут
 
Необходими продукти:
8 яйца
150 г кафява захар
800 мл прясно мляко
1 грейпфрут
1 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват добре със захарта, добавят се млякото и канелата и всичко се разбърква добре.
2
Захарта се карамелизира и се разпределя на дъното на огнеупорни купички.
3
Яйчната смес се разпределя в купичките, като се изсипва върху стегналия се карамел.
4
Грейпфрутът се бели, нарязва се и се разпределя в купичките. Карамелът се пече 35–40 минути на 170–180 градуса. При сервиране се отхлупва внимателно и се прехвърля в плитки чинии.

 

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2019
Рецептата не е коректна: 1 ч. л. канела и 1 пръчка канела ...??? Явно не се пече на водна баня - като традиционния, но не е посочено. Може да се направи и с други цитруси - портокали/мандариния както и вместо в купички - направо в малка тавичка. Моля поправете рецептата, а огледаите и други рецепти за грешки - има доста в сайта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: