Яйцата се разбиват с разтопения маргарин и прясното мляко. Сухите съставки се смесват добре и се прибавят на порции към яйчената смес, като се разбива с миксера на по-ниска степен. Сместа се разделя на три. Блатовете се пекат на около 180–200 градуса в намаслена или покрита с хартия за печене тава с диаметър 26 см, към 10 минути всеки. Изваждат се и се оставят да се охладят. Блатовете стават тънки.
Захарта за сиропа се карамелизира. Отстранява се от котлона и се наливат 200 мл вода внимателно. Връща се на котлона и се бърка докато карамела се разтвори.
Желатинът за крема се разтваря в 50 мл студената вода и се оставя да набъбне около 10 минути. Нишестето се разтваря в 200 мл студена вода и се разбърква добре, за да няма бучици. Млякото се слага на котлона да заври заедно със захарта. След това се изсипва нишестето и се бърка около 1 минута, за да се сгъсти. Сваля се от котлона и докато е още горещо, се изсипва желатинът и се бърка, докато се разтвори.
Белтъците за пълнежа се разбиват на сняг заедно със захарта. Бананите се нарязват във форми по желание, подреждат се плътно, за да може, като се разреже тортата, да се вижда този ефект.
Първият блат се слага в чиния за сервиране, закопчава се с ринг, сиропира се с 4–5 с. л. от горещия карамелен сироп. Изсипва се шоколадовият крем, разпределя се и отгоре се слага вторият блат. Той също се сиропира с 4–5 с. л. от карамеления сироп. Нареждат се бананите плътно и върху тях се изсипва белтъчната смес. Тортата се слага във фурната, само на грил, да се запекат белтъците до кафяво и се изважда. Отгоре се слага третият блат и също се сиропира с горещия карамелен сироп. Готовата торта се слага във фризера за около 2 часа.
През това време сметаната се разделя на две равни части, във всяка от тях се добавя желаният цвят боя и по 1 фиксатор и се разбива с миксер до сгъстяване.
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...