Шоколадов крем с портокал

Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2003
Шоколадов крем с портокал
 
Необходими продукти:
400 мл прясно мляко
4 жълтъка
1 пакет суха сметана
150 г натурален шоколад
5 с. л. захар
1 пакетче желатин
1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов крем с портокал
Млякото се кипва заедно с шоколада. Изчаква се шоколадът да се разтопи.
2
Шоколадов крем с портокал 2
Жълтъците се разбиват със захарта, докато започнат да побеляват. Към тях се прибавя млечно-шоколадовата смес и се разбърква.
3
Шоколадов крем с портокал 3
Добавя се настърганата портокалова кора. Вари се на умерен огън при непрекъснато бъркане 4–5 минути. Тенджерката с готовата смес се поставя в съд със студена вода. Изчаква се да се охлади напълно.
4
Шоколадов крем с портокал 4
Желатинът се разтваря в малко студена вода. След като набъбне, се поставя на слаб огън и се бърка, като се внимава да не кипне. Прибавя се към охладената шоколадова смес и се разбърква.
5
Шоколадов крем с портокал 5
Сметаната се приготвя според указанията на опаковката, но не напълно – когато купата се наклони, разбитата сметана все още трябва да се стича по стените на съда.
6
Шоколадов крем с портокал 6
Към така приготвената сметана по малко и при внимателно разбъркване се добавя шоколадовата смес. Когато сместа се хомогенизира, се пресипва в подходящи купички (чаши). Оставят се за няколко часа в хладилник, за да стегнат.
7
Шоколадов крем с портокал 7
При сервиране върху всяка порция се поставя резен портокал. Украсява се с шприцована сметанова розичка и настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: