Ябълков "Наполеон" със сироп от нар

Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2003
Ябълков
 
Необходими продукти:
4 листа фини точени кори
2 ябълки
3–4 с. л. захар
1 ч. л. канела
краве масло за намасляване
1/2 ч. ч. захар
30–40 мл бърбън
2 с. л. нишесте
1/2 ч. л. канела
1 нар
1/2 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Ябълков
Върху плота се разгъва лист от корите, намазва се с разтопеното масло и се поръсва с размесената с канелата захар. Покрива се с втори лист и процедурата се повтаря.
2
Ябълков
Двата листа се разполовяват. Получените половини се налагат една върху друга. Отново се разполовяват и се разрязват, така че да се получат триъгълници.
3
Ябълков
Триъгълниците се поставят в тава. Пекат се 7–8 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
4
Ябълков
В малка тенджера с 1 ч. ч. вода се кипват захарта и канелата. Ябълките се почистват от семките, нарязват се на кубчета и се прибавят към кипналия захарен сироп. Варят се под капак 15 минути.
5
Ябълков
Слага се бърбънът и се вари още 1 минута. Нишестето се разтваря в малко вода. Прибавя се към ябълките и се разбърква, след което се оставя да се охлади.
6
Ябълков
За сиропа от нар в малка тенджера се кипват 1 к. ч. вода, нарът и захарта и се вари 10 минути. Прецежда се и нарът се претрива през гевгир.
7
Ябълков
Десертът се сервира, като в чиния се поставя един от изпечените триъгълници и се покрива обилно с ябълкова плънка. Покрива се с второ парче кора и се полива със сиропа от нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: