Шоколадов пудинг с вишни и йогурт крем

Рецептата е приготвена от майстор-сладкаря Елица Божинова
Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2010
Шоколадов пудинг с вишни и йогурт крем
 
Необходими продукти:
107,5 г краве масло
107,5 г натурален шоколад
75 мл течна сметана
2 яйца
45 г захар
краве масло и брашно за формите
200 г вишни (череши) без костилки
60 г захар
50 мл червено вино
1 щипка канела
10 г нишесте
50 г изцедено кисело мляко
50 г заквасена сметана
40 г пудра захар



Начин на приготвяне:
1
Фурната се сгорещява до 180 градуса. Маслото, шоколадът и сметаната за пудинга се загряват до разтопяване. Яйцата се разбиват със захарта.
2
Двете смеси – шоколадовата и яйчната, се бъркат до получаване на хомогенна маса. Тя се разпределя в намазани с масло и поръсени с брашно форми, като се пълнят до 2/3 от обема. Пекат се 40 минути в загрятата фурна. След като се охлади, пудингът се изважда от формите.
3
Вишните, захарта, червеното вино и канелата се сваряват. Нишестето се размива със студена вода и се прибавя на тънка струя към врящата смес. Бърка се внимателно и се вари, докато се сгъсти.
4
Продуктите за йогурт крема се смесват и се бъркат до хомогенизиране.
5
Пудингът се поднася с вишните и се гарнира с йогурт крема.


Съветите на майстора: Задължително фурната трябва да е сгорещена предварително, защото иначе се нарушава процесът на печене. Когато тестото се сложи в сгорещена фурна, печенето започва веднага, докато, ако се постави в студена, то си променя структурата.
Важно е да се спази времето на печене – точно 40 минути, за да се постигне желаният ефект.
При приготвянето на сместа с вишните е много важно, когато се прибави нишестето, да продължи да се бърка на огъня, за да се свари самото нишесте.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: