Шоколадови талиатели

Страхотен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно (тип 00)
50 г черен шоколад
2 яйца (със стайна температура)
1 жълтък (със стайна температура)
1 с. л. пудра захар
1 щипка сол

за гарниране:
250 г сирене „Маскарпоне“
150 г ягоди
120 г пудра захар
100 г кристална захар
50 г краве масло
50 г бял шоколад
50 г лешници
50 мл бренди
10 г бурбонска ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови талиатели
Шоколадът за тестото се разтопява и се оставя, леко да се охлади.
2
Шоколадови талиатели 2
Яйцата и жълтъкът се разбиват и се смесват с шоколада.
3
Шоколадови талиатели 3
Брашното се разбърква с пудрата захар и солта. Към сухите съставки се наливат шоколадът и яйцата.
4
Шоколадови талиатели 4
Замесва се твърдо тесто, разделя се на четири части, които се покриват с прозрачно фолио и се оставят да починат в хладилник поне за 30 минути.
5
Шоколадови талиатели 5
Маскарпонето се разбърква с 50 г от пудрата захар и ваниловата захар.
6
Шоколадови талиатели 6
Ягодите се режат на кръгчета и се смесват с брендито и останалата захар, прибират се в хладилник за 20 минути.
7
Шоколадови талиатели 7
Лешниците се запичат в сух тиган. След това се почистват от люспите с помощта на кърпа и се натрошават.
8
Шоколадови талиатели 8
В друг тиган се карамелизира кристалната захар. Добавят се лешниците и се разбъркват с карамела. Сместа се прехвърля върху хартия за печене, разстила се и се оставя да се охлади. След това се натрошава.
9
Шоколадови талиатели 9
Белият шоколад се настъргва на люспи.
10
Шоколадови талиатели 10
Тестото се разточва с машина за паста, като се поръсва с брашно. Когато е достатъчно тънко, се режат талиатели с машината.
11
Шоколадови талиатели 11
Пастата се вари в кипяща вода, докато стане ал денте.
12
Шоколадови талиатели 12
След това се отцежда и разбърква с маслото.
13
Шоколадови талиатели 13
Сервира се върху маскарпоне, гарнирана с крокант, кръгчета ягоди и люспи бял шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: