Шоколадово суфле

Дата: 21.01.2016
Източник: Бен
ТИТЛА: Експериментатор
Шоколадово суфле
 
Необходими продукти:
300 г шоколадов кувертюр
200 г краве масло (+ за намазване)
150 г брашно
150 г захар
6 яйца
натурално какао (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото и шоколадовият кувертюр се разтопяват на водна баня.
2
Яйцата и захарта се разбиват.
3
Добавят се брашното и охладената какаова смес.
4
Формички за мъфини се намазват с масло, поръсват се с какао и се пълнят със сместа до 3/4 от обема им.
5
Пекат се 9 минути в предварително загрята на 225 градуса фурна, на горен и долен реотан (без вентилатор).



Съвет:
Суфлето се пече точно 9 минути, тъй като при по-дълго печене няма да се получи ефектът с разтичащия се шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Bacheva се регистрира в сайта.
Xyzxyz Yxzyxz се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта