Скариди (почистване, варене, сотиране)

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Скариди (почистване, варене, сотиране)
 
Необходими продукти:
300 г кралски скариди
кълнове по избор за украса
4 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Скариди (почистване, варене, сотиране)
Скаридите се измиват и черупката внимателно се отделя, като се внимава да не се отдели главата.
2
Скариди (почистване, варене, сотиране) 2
С малък остър нож се прави надлъжен разрез по цялата дължина на тялото (там, където се пада гръбната част), за да се махнат храносмилателните органи.
3
Скариди (почистване, варене, сотиране) 3
Скариди се изплакват добре със студена вода и се задушават в соса, приготвен от зехтина, пресования чесън и виното. По желание могат да се поднесат мариновани за салата, печени на скара или приготвени на пара.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Копър, Девесил
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Магданоза е почти задължителен при миди, раци, калмари, скариди...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: