Сладък мутабак

Дата: 05.03.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно (+ за набрашняване на плота)
1 с. л. бял винен оцет
1 с. л. олио
1/4 ч. л. сол
за плънката:
125 г краве масло
100 г сирене „Рикота“
100 г сирене „Котидж“
100 г орехи
за сиропа:
170 г захар
за гарниране:
пудра захар
канела
 

Начин на приготвяне:
1
Сладък мутабакБрашното се разбърква със солта. Наливат се оцетът, олиото и 200 мл хладка вода. Замесва се гладко тесто. Оставя се в купа да почине за около час.
2
Сладък мутабак 2После се размесва и се разделя на 6 топки, които се подреждат в тава, покриват се, за да не хващат кора, и се оставят да починат за още 30 минути.
3
Сладък мутабак 3Маслото се разтопява, рикотата се разбърква със сиренето „Котидж“.
4
Сладък мутабак 4Орехите за плънката се счукват в хаванче.
5
Сладък мутабак 5Всяка топка се изтънява с точилка върху набрашнен плот и се маже обилно с разтопено масло. Другият вариант е, да се намажат с разтопено масло и да се разтеглят с ръце на много тънки кори.
6
Сладък мутабак 6Половината от корите се мажат с плънката от сирена, а останалите се ръсят с орехи и по желание – със захар.
7
Сладък мутабак 7Завиват се като пакети, като се внимава, да не се намачкат. Слагат се в тава. Пекат се около 8 минути в загрята на 240 градуса фурна, с вентилатор.
8
Сладък мутабак 8От захарта и 170 мл вода се приготвя сироп.
9
Сладък мутабак 9Когато пакетчетата станат златисти и хрупкави отвън, се изваждат от фурната и се поливат леко със сиропа, но не като баклава.
10
Сладък мутабак 10Поднасят се веднага, поръсени с пудра захар и по желание – с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анта коментира рецептата Видинска баница
TE коментира рецептата Брускети с патладжани
Gustaf DC се регистрира в сайта.
Blaga Bor се регистрира в сайта.
Teodora Jechkova Andreynska се регистрира в сайта.
Г-жа Иванова се регистрира в сайта.
Silvi Grancharova се регистрира в сайта.
Катя Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта