Вафлен сладкиш

Дата: 27.02.2018
Източник: Райна
ТИТЛА: Чирак
Вафлен сладкиш
 
Необходими продукти:
2 тунквани вафли
1 кофичка кисело мляко
2 ч. ч. брашно (+ за поръсване)
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио (+ за намазване)
1 ч. л. сода за хляб
краве масло или маргарин (за намазване)
разноцветни захарни пръчици (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват млякото и содата. Оставят се за 2-3 минути. След това се добавя захарта и се разбърква. Прибавя се олиото и отново се бърка. След това се сипва брашното и пак се разбърква.
2
Вафлите се настъргват на едро ренде и се добавят към сместа, като се бърка.


3
Сместа се изсипва в намазнена с малко олио и набрашнена тава. Пече се до готовност в предварително загрята на 230 градуса фурна.

4
Готовият сладкиш се изважда и се намазва с краве масло (или маргарин). Поръсва се със захарни пръчици и се оставя за 10-15 минути, да се задуши.


Съвети:
Всичко се бърка на ръка.

Ако нямате разноцветни пръчици може да настържете вафла и да поръсите сладкиша с нея.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Кристина Красимир Сарови се регистрира в сайта.
Иванина се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пиле „Тетрацини“
SuperMag коментира рецептата Муртабак с телешко и зеле
SuperMag коментира рецептата Соленки с лимец и сирене
SuperMag коментира рецептата А ла чийзкейк
SuperMag коментира рецептата Зелен боб в гювеч
SuperMag коментира рецептата Нахутена шакшука
SuperMag коментира рецептата Пиката ала миланезе
SuperMag коментира рецептата Целувчен милфьой с малини
SuperMag коментира рецептата Рататуй
SuperMag коментира рецептата Френски хляб
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта