Сладкиш от тиква с крем глазура

Дата: 23.10.2008
Източник: Бон Апети
Сладкиш от тиква с крем глазура
 
Необходими продукти:
300-400 г тиква
1/2 ч. ч. пудра захар
70 г масло
125 г крема сирене
масло за намазване
1-2 щипки бахар
1-2 щипки индийско орехче
1 ч. л. канела
2 ч. л. бакпулвер
3-4 с. л. олио
1/2 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
2 яйца
1/2 капсула ванилова есенция
 

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш от тиква с крем глазураТиквата се почиства, нарязва се на парчета и се пече с вода в микровълнова фурна на 800 вата, докато омекне.
2
Сладкиш от тиква с крем глазура 2Пресятото брашно се смесва в купа с бахар, индийско орехче, канела и бакпулвер.
3
Сладкиш от тиква с крем глазура 3Яйцата се разбиват с миксер на високи оборти, като постепенно се добавя захарта.
4
Сладкиш от тиква с крем глазура 4Сипва се олио и продължава да се разбива, след което се излива при брашното.
5
Сладкиш от тиква с крем глазура 5Добавя се охладената пюрирана тиква и получената смес се прехвърля в покрита с хартия за печене намаслена дълбока тава. Пече се в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
6
Сладкиш от тиква с крем глазура 6Маслото за глазурата се размеква в купа и се разбива 1-2 минути с мекото крема сирене. Добавят се пудрата захар и ваниловата есенция и с получения крем се намазва изпеченият сладкиш.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта