Торта с ябълки

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2008
Торта с ябълки
 
Необходими продукти:
3 ябълки
500 г брашно
250 г масло
250 г захар
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 щипка сол
канела за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Торта с ябълки
Брашното се смесва с маслото, млякото, яйцата, част от захарта и солта.
2
Торта с ябълки 2
Оставя се да почине 30 минути на студено, след което се разточва на две кори.
3
Торта с ябълки 3
Едната кора се разстила в тава върху хартия за печене, като краищата се оставят извън тавата.
4
Торта с ябълки 4
Надупчва се на места с помощта на вилица.
5
Торта с ябълки 5
Покрива се с резени ябълка и се поръсва със захар и канела.
6
Торта с ябълки 6
Отгоре се поставя втората кора, която също се надупчва с вилица.
7
Торта с ябълки 7
Намазва се с прясно мляко и тортата се пече 10 минути на 200 градуса
8
Торта с ябълки 8
Допича се за 45 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: