Сладкиш с ябълки

Дата: 29.04.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Сладкиш с ябълки
 
Необходими продукти:
6 ябълки
150 г захар
250 г брашно
20 г мляна канела
200 г растително масло
300 г кисело мляко
2 ванилови пръчици
50 г натрошени орехи
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на резени. Разрежете ваниловите шушулки и остържете вътрешността им. Разбъркайте я заедно с парченцата ябълки, 50 г захар и 10 г канела.
2
Разтопете маслото. Смесете брашното с останалата захар, останалата канела и сол. Добавете течното масло и разбъркайте, до получаването на хомогенна смес.
3
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златисто-кафява коричка. Охладете закратко и сервирайте.
4
Подредете предварително обработените парченца ябълки във форма за кекс. Смесете киселото мляко с натрошените орехи. Залейте ябълките равномерно с киселото мляко и разпределете отгоре сместа от брашно и масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kalina Yanchulova се регистрира в сайта.
Тупак се регистрира в сайта.
Adriana Stoian се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Чийзкейк мъфини
Даниела Тодорова се регистрира в сайта.
иван се регистрира в сайта.
Андреева се регистрира в сайта.
Теодор Тодоров се регистрира в сайта.
Александър Гинев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта