Сладкиш с ябълки

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.04.2014
Сладкиш с ябълки
 
Необходими продукти:
6 ябълки
150 г захар
250 г брашно
20 г мляна канела
200 г растително масло
300 г кисело мляко
2 ванилови пръчици
50 г натрошени орехи
сол



Начин на приготвяне:
1
Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на резени. Разрежете ваниловите шушулки и остържете вътрешността им. Разбъркайте я заедно с парченцата ябълки, 50 г захар и 10 г канела.
2
Разтопете маслото. Смесете брашното с останалата захар, останалата канела и сол. Добавете течното масло и разбъркайте, до получаването на хомогенна смес.
3
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златисто-кафява коричка. Охладете закратко и сервирайте.
4
Подредете предварително обработените парченца ябълки във форма за кекс. Смесете киселото мляко с натрошените орехи. Залейте ябълките равномерно с киселото мляко и разпределете отгоре сместа от брашно и масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: