Славянски гювеч със свинско

Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2002
Славянски гювеч със свинско
 
Необходими продукти:
600 г свински бут
200 г ориз
1 буркан паприкаш
1 голяма глава лук
6 с. л. олио
1 клонка целина
магданоз
сол


Начин на приготвяне:
1
Славянски гювеч със свинско
Месото се нарязва на порционни парчета и се запържва в силно загрято олио за 2-3 минути.
2
Славянски гювеч със свинско 2
Лукът се нарязва наедро и се прибавя към месото. След 2-3 минути се налива 1 ч. ч. гореща вода. Посолява се и се задушава 15 минути.
3
Славянски гювеч със свинско 3
Когато месото е готово, се слага оризът. След като оризът поеме водата, се сипва паприкашът. Наливат се 600 мл гореща вода и щом кипне, сместа се прехвърля в глинен гювеч.
4
Славянски гювеч със свинско 4
Поръсва се със ситно нарязани целина и дръжки магданоз. Пече се при температура 150-160 градуса. Месото се сервира върху канапе от ориз и се поръсва със ситно нарязани листа магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
Страхотно! Върна ме в детството - същият вкус! Но вместо готов паприкаш, използвах чушки, домати и червен пипер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: