Солена торта с кайма

Ефектно ястие, с което ще очаровате гостите на всеки празник
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за каймата:
1 кг кайма (смес)
50 г сирене „Пармезан“
2 яйца
100 г фини овесени ядки
1 глава лук
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. тъмен соев сос

за карамеления лук:
4 глави червен лук
40 г краве масло
сол на вкус

за пюрето:
1 кг картофи
2 моркова
2 яйца
50 г сирене „Пармезан“
30 г краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за украса:
2 стръка магданоз
10 г сирене „Пармезан“
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Солена торта с кайма
Лукът и пармезанът се настъргват.
2
Солена торта с кайма 2
Смесват се със соевия сос, каймата, горчицата, яйцата и овесените ядки, и хубаво се разбъркват.
3
Солена торта с кайма 3
Три плитки тави се покриват с пергаментова хартия и в тях, с помощта на форма за торта без дъно (с диаметър 24 см), от каймата се оформят тънки блатове.
4
Солена торта с кайма 4
Пекат се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
5
Солена торта с кайма 5
През това време червеният лук се почиства, нарязва се на полумесеци и се запържва в маслото. Посолява се и се готви, докато започне да се карамелизира.
6
Солена торта с кайма 6
Картофите и морковите за пюрето се обелват, сваряват се и се отцеждат.
7
Солена торта с кайма 7
Пюрират с преса за картофи, докато са още топли.
8
Солена торта с кайма 8
Към тях се слагат маслото, настърганият пармезан, яйцата, сол, черен пипер и индийското орехче, и се разбърква добре.
9
Солена торта с кайма 9
Тортата се подрежда в тава с незалепващо покритие, като се редуват блат от кайма, карамелен лук и пюре.
10
Солена торта с кайма 10
Страните на тортата също се намазват с картофено пюре.
11
Солена торта с кайма 11
Правят се декоративни шарки. Тортата се украсява с листенца магданоз, които се намазват с олио.
12
Солена торта с кайма 12
Поръсва се с настъргания пармезан и се пече 10 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2017
Гостите бяха доста впечатлени! Декорацията не ми се отдава, така че не съм я правила. Блатовете от кайма ми се смалиха след като ги опекох, другият път ще ги направя с малко по-голям диаметър.
14.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
За пореден път във фурната. Уникална!
13.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Вкусна и ефектна !
12.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2015
Много е вкусна,интересна и различна
11.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2015
Много ефектна и апетитна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: