Сос „Пири пири“

Дата: 01.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 червени люти чушки
1 червена чушка
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
100 мл зехтин „Екстра върджин“
50 мл ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сос „Пири пири“Чушката се изпича на газов котлон или във фурна.
2
Сос „Пири пири“ 2Задушава се, обелва се и се почиства от семките.
3
Сос „Пири пири“ 3Лютите чушлета се смилат в блендер, заедно с печената червена чушка, чесъна, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус.
4
Сос „Пири пири“ 4Наливат се зехтинът и оцетът, и отново се смила.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Елена, около 1-2 седмици и да – с мазнина отгоре трайността на соса ще се удължи.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2016
Каква е трайността? Би следвало да може да се изолира от въздуха с олио и трайността да се повиши?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта