Песто „Калабрезе“

Дата: 31.08.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г сирене „Рикота“
80 г сирене „Пекорино“
4 червени чушки
2 домата
1 глава червен лук
1 пеперончино
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Песто „Калабрезе“Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Чушките се почистват и се режат на ивички. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва до златисто в сгорещения зехтин.
2
Песто „Калабрезе“ 2Прибавят се чушките и когато се запържат, се подправя със сол и черен пипер.
3
Песто „Калабрезе“ 3Слагат се доматите и стритото пеперончино. Готви се на силен огън около 10 минути и се оставя да се охлади.
4
Песто „Калабрезе“ 4След това се пасира и по желание се прецежда.
5
Песто „Калабрезе“ 5Смесва се с настърганото пекорино и рикотата.
6
Песто „Калабрезе“ 6Съхранява се около 2 седмици в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2018
Добавих босилек към пестото и замених "Пекорино" с Пармезан.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2017
Приятна добавка за ястия и брускети :)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2017
Невероятно вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2017
Супер лесна рецепта и става много вкусно песто.Задължително го пробвайте!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2017
Чудесно е, даже и без сирената е много вкусно, с тях също , разбира се.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Окрошка с шунка и репички
Анна коментира рецептата Зелен боб с наденица на фурна
Невена Тодорова се регистрира в сайта.
Румяна се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Супа топчета по селски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта