Спаначена салата със сирене и малинов винегрет

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Спаначена салата със сирене и малинов винегрет
 
Необходими продукти:
2-3 шепи спанак
4 домата
1 авокадо
1/2 глава червен лук
100 г твърдо овче сирене
6-7 с. л. зехтин
2 с. л. малинов конфитюр
2 с. л. винен оцет
1 с. л. горчица
1-2 щипки сол
1/2 франзела
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
3-4 иглички розмарин
6-7 с. л. зехтин
1 ч. л. сух босилек


Начин на приготвяне:
1
Спаначена салата със сирене и малинов винегрет
Магданозът, копърът, розмаринът, босилекът и зехтинът за кротоните се стриват в хаванче.
2
Спаначена салата със сирене и малинов винегрет 2
Франзелата се нарязва под ъгъл на тънки филийки. Филийките се подреждат в намаслена тава, намазват се с ароматната смес и се запичат във фурна на 200 градуса, докато се зачервят.
3
Спаначена салата със сирене и малинов винегрет 3
Дръжите на спанака се отрязват, листата се измиват и подсушават. Доматите се нарязват на колелца, лукът – на много тънки ивички, обеленото авокадо – на полумесеци.
4
Спаначена салата със сирене и малинов винегрет 4
Горчицата, оцетът и солта за дресинга се смесват в подходяща купа и се разбиват добре. Добавя се малиновият конфитюр и на тънка струя се налива зехтинът, като се бърка до получаване на хомогенна смес.
5
Спаначена салата със сирене и малинов винегрет 5
В центъра на подходяща чиния се сипва 1 с. л. от дресинга и се слага колелце домат. Върху домата се поставят листенце спанак, ивица лук и полумесец авокадо и се поръсва с дресинга.
6
Спаначена салата със сирене и малинов винегрет 6
Процедурата се повтаря, докато се направят 5 пласта от продуктите, като се завършва с колелце домат. Поръсва се с дресинга и с настъргано овче сирене, добавят се 2 запечени филийки и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: