Стек „Стриндберг“

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешки вайсбрат
400 г лук шалот
3 яйца
3 с. л. дижонска горчица
сол на вкус
олио за пържене
800 г картофи
зехтин за поливане


Начин на приготвяне:
1
Стек „Стриндберг“
Месото се реже на тънки шницели, посолява се и се маже от всички страни с горчица.
2
Стек „Стриндберг“ 2
Лукът се наситнява. Месото се овалва в лука, а след това в разбитите яйца.
3
Стек „Стриндберг“ 3
Пържи се за кратко в загрято олио от двете страни. Отцежда се върху кухненска хартия.
4
Стек „Стриндберг“ 4
Шницелите се поднасят със сварени картофи, овкусени със зехтин и сол.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Също изпробвах рецептата със свинско бонфиле и се получи прекрасно. Тъй като живея в Германия съм се наяла на доста шницел-вариации, та тази ми се стори по-различна. Определено вече ще присъства и в домашните рецепти.
3.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Аз го сготвих със свинско.Също стана вкусно.Гарнирах със зелена салата
2.
Изпрати
лично съобщение

29.02.2016
Здравейте, телешко и агнешко месо купуваме обикновено от магазин „Бутчер“ в София (на ул. „Ген. Гурко“ № 27А) или от магазини „Моята месарница“. А ако вместо телешко, се използва свинско месо препоръчваме да е бонфиле или контрафиле.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Много ми хареса този вариант на панировка. Браво на Лора и Стоян!:) Но откъде да купя и то на поносима цена пусти телешки вайсбрат и то истински, а не менте с такова наименование . Може ли да се замени с някакво свинско, защото съм се напатила от старо говеждо месо, което не е и от месодайни породи:( Ще ви бъда благодарна за отговора!:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Силвия се регистрира в сайта.
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: