Султан кебап

Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 28.01.2022
Султан кебап
Султан кебап
 
Необходими продукти:
8 точени кори
500 г пилешко месо от бут
1 1 морков
2 глави лук
2 с.л. доматено пюре
1 щипка захар
кимион, сол и черен пипер на вкус

за соса „Бешамел“:
50 г краве масло
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
100 мл вода
200 г настърган кашкавал
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Морковът и лукът се почистват, нарзват се на ситно и се запържват в малко мазнина, заедно с нарязаното на дребно пилешко месо. Прибавя се доматеното пюре, сол, черен пипер и кимион. Задушава се до пълна готовност.
2
В кора за баница се поставя малко от сместа се завива като „подарък“.Нареждат се в голяма продълговата тава.
3
За бешамела в мазнината се запържва брашното, наливат се млякото и водата, с получения сос заливат корите.
4
Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност – около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2022
Чудесен вкус! С гъби ще стане даже още по-хубаво.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2022
Хубава рецепта, вкусно изглежда!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2022
Много интересна рецепта и изглежда апетитно,ще пробвам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: