Супа от гулия и миди

Дата: 18.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г черни миди (почистени)
600 г гулия (земна ябълка)
30 г краве масло
500 мл зеленчуков бульон
200 мл животинска сметана
150 мл бяло вино
1/2 лимон
6 стръка мащерка
1 глава лук
1 скилидка чесън
сол и бял пипер на вкус
за крекерите:
140 г пълнозърнесто брашно
60 мл зехтин
2 с. л. сусам
1 с. л. тиквени семки
1 с. л. слъногледови семки
1 с. л. ленено семе
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от гулия и мидиМидите се готвят в дълбока тенджера под капак, заедно с половината от мащерката и бялото вино.
2
Супа от гулия и миди 2Щом се отворят, се отцеждат, а образувалият се бульон се запазва за супата.
3
Супа от гулия и миди 3Гулията се бели и се пуска във вода с лимонов сок, за да не потъмнява. След това се реже на кубчета.
4
Супа от гулия и миди 4Лукът и чесънът се запържват в маслото, заедно с останалата мащерка.
5
Супа от гулия и миди 5Добавя се гулията и когато леко омекне, се наливат зеленчуковият и миденият бульон. Овкусява се със сол и бял пипер и се готви 15–20 минути.
6
Супа от гулия и миди 6Стръковете мащерка се отстраняват. Към супата се налива сметаната, ако има нужда – и малко вода, пасира се и се прецежда.
7
Супа от гулия и миди 7Брашното се смесва със семената, зехтина, бакпулвера, сол и 50 мл студена вода. Забърква се тесто.
8
Супа от гулия и миди 8Разточва се върху набрашнен плот на тънка кора и се нарязва на правоъгълници, които се пекат 14 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Супа от гулия и миди 9Половината от мидите се почистват от черупките. Супата се сервира с мидени ядки, цели миди, начупени крекери и стръкчета мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Класическо тирамису
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта