Супа от карфиол, коприва и спанак

Дата: 28.03.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (700 г)
350 г коприва
250 г спанак
10 г сушени манатарки
1,5 л зеленчуков бульон
250 мл кокосова сметана
80 мл зехтин
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
1–2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от карфиол, коприва и спанак Карфиолът се разделя на малки розички и се запържва в загретия зехтин, докато започне леко да се карамелизира. Прибавят се наситнените лук и чесън и се запържват леко.
2
Супа от карфиол, коприва и спанак  2Част от запържените карфиол, лук и чесън се заделят за гарниране.Зеленчуците в тенджерата се овкусяват със сол, черен пипер и семената ким. Налива се бульонът и се готви, докато зеленчуците омекнат добре.
3
Супа от карфиол, коприва и спанак  3Манатарките се заливат с 100 мл вряла вода.
4
Супа от карфиол, коприва и спанак  4Копривата се почиства и се прибавя в супата, заедно със спанака.
5
Супа от карфиол, коприва и спанак  5Слагат се и набъбналите и накълцани манатарки, заедно с част от водата, в която са киснали. Готви се, докато копривата и спанакът омекнат. Ако има нужда се добавя още течност – бульон или вода.
6
Супа от карфиол, коприва и спанак  6Налива се кокосовата сметана и се посолява.Супата се пасира, овкусява се с оцета и по желание се прецежда.
7
Супа от карфиол, коприва и спанак  7Сервира се, гарнирана със заделените зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


яна се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Яхния от нахут
Чародейка коментира рецептата Пастет от гъби
Чародейка коментира рецептата Аджика с орехи
Чародейка коментира рецептата Гъби в соев сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта