Супа от леща и спанак

С бекон и сирене – за още по-богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г бекон
1 глава лук
3 стръка целина
2 моркова
2 стръка мащерка
1–2 дафинови листа
200 г кафява леща
200 г спанак
1 връзка босилек
30 г сирене „Пармезан“
1 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от леща и спанак
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещен съд.
2
Супа от леща и спанак 2
Добавя се наситненият лук и след като се позапържи, се сипват морковите и целината, обелени и нарязани на кубчета и също леко се запържват.
3
Супа от леща и спанак 3
Слагат се лещата, дафиновите листа и мащерката. Наливат се 2 л вода и се готви, докато продуктите омекнат.
4
Супа от леща и спанак 4
След това дафиновият лист и мащерката се отстраняват. Част от супата (около 1/3) се сипва в друг съд и се пасира.
5
Супа от леща и спанак 5
След това се връща обратно в съда.
6
Супа от леща и спанак 6
Прибавят се нарязаният наедро спанак, наситненият босилек, настърганата лимонова кора, около 1 с. л. лимонов сок и настърганият пармезан.
7
Супа от леща и спанак 7
Овкусява се със сол и черен пипер и ако има нужда, се налива още малко вода. Оставя се да кипне и се дърпа от огъня.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2020
Изненадващо вкусна супа. Изглеждаше ми добра рецепта, но не очаквах да е толкова вкусна. Браво!
2.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2020
Голямо ДА за зелената енергия
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2020
Вкусно и здравословно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: