Супа от печен карфиол

Вкусна есенна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
4 моркова
2 стръка праз
3 скилидки чесън
1 лимон
1,5 л зеленчуков бульон
80 мл зехтин
80 г печени лешници
50 г сирене „Пармезан“
1 ч. л. лют пушен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от печен карфиол
Карфиолът се разделя на розички. Овкусява се със сол, половината от зехтина, пушения пипер и се разбърква. Пече се около 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Супа от печен карфиол 2
Морковите и празът се почистват и се режат на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в останалия зехтин, докато омекнат.
3
Супа от печен карфиол 3
Заливат се с бульона и се готвят, докато напълно омекнат.
4
Супа от печен карфиол 4
Прибавя се половината от карфиола, а когато и той омекне, супата се пасира и се овкусява със сол и лимонов сок.
5
Супа от печен карфиол 5
Поднася се с розички печен карфиол, люспи от пармезан и счукани лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2017
Интересна идея :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: