Супа от печени моркови

Гарнирана с комбинация от ароматни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг моркови
200 г цедено кисело мляко
70 г краве масло
800 мл зеленчуков бульон
200 мл ябълков сайдер
1 скилидка чесън
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

за поръсване:
50 г сурови тиквени семки
2 с. л. печен сусам
1 ч. л. кориандър (зърна)
1 ч. л. кимион (зърна)
1/2 ч. л. копърово семе


Начин на приготвяне:
1
Супа от печени моркови
Морковите се обелват и се нарязват на гредички. Подреждат се в тава. Мажат се с половината от разтопеното масло, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат около 30 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
2
Супа от печени моркови 2
Наситнените лук и чесън се задушават в останалото масло и сайдера, докато омекнат.
3
Супа от печени моркови 3
Прибавят се още топлите печени моркови, налива се бульонът. Посолява се и се готви 10 минути на слаб огън.
4
Супа от печени моркови 4
Тиквените семки се запичат на сух тиган и се наситняват.
5
Супа от печени моркови 5
Кимионът, кориандърът и копъровото семе също се запичат.
6
Супа от печени моркови 6
Стриват се грубо в хаванче.
7
Супа от печени моркови 7
Смесват се с тиквените семки, запечения сусам, сол и черен пипер на вкус.
8
Супа от печени моркови 8
Супата се пасира и прецежда.
9
Супа от печени моркови 9
Сервира се с цедено кисело мляко и подправката.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2020
Още една снимк от мен
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2020
Чудесна
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2017
Страхотна е! Експлозия от вкусове!!! Направо обра овацийте на всички! Страхотна рецепта! Гениални сте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: